Cv-ketel onderhoud

Cv-ketel onderhoud in Nieuwegein

Dankzij uw cv-ketel kunt u aangenaam wonen in uw huis in Nieuwegein. Waarom? Hierdoor kunt u een lekkere warme douche nemen. Ook in de wintermaanden komt een deze ketel goed van pas. Door de verwarming ontstaat een aangename temperatuur in huis. Om ervoor te zorgen dat u deze voordelen blijft ervaren is cv-ketel onderhoud van belang. Wanneer u niet regelmatig cv-ketel onderhoud in Nieuwegein uit laat voeren kan een storing in uw cv-ketel sneller ontstaan.

Zelf cv-ketel onderhoud in Nieuwegein uitvoeren?

cv-ketel onderhoud NieuwegeinStroomt er geen warm water meer uit uw kraan? Dan zit er misschien een storing in uw ketel. De kans is groot dat u eerst zelf een kijkje neemt bij uw cv-ketel. Sommige mensen proberen om zelf het probleem op te lossen. Onze loodgieter raadt u dit echter ten zeerste af. Waarom? Omdat een cv-ketel complex is. Heeft u zelf geen verstand van cv-ketels? Dan is het niet verstandig om zelf aan uw cv-ketel te sleutelen. U kunt schade aanrichten waardoor cv-ketel wellicht vervangen moet worden. Daarnaast kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan wanneer er koolstofmonoxide vrijkomt.

Laat onderhoud uitvoeren door een erkende loodgieter

Iedere cv-ketel kan te maken krijgen met een storing. Ook met  goed onderhoud is dit niet uit te sluiten. Wel zorgt cv-ketel onderhoud in Nieuwegein ervoor dat de kans op een storing beperkt wordt. Dit is overigens alleen het geval wanneer u het onderhoud uit laat voeren door een erkende loodgieter. Zoekt u nog een loodgieter die cv-ketel onderhoud uit kan voeren? Dan bent u bij onze loodgieter aan het juiste adres. Onze ervaren loodgieters weten precies wat zij moeten doen bij een onderhoudsbeurt. Wilt u de kans op een storing nog verder verkleinen? Sluit dan een onderhoudscontract af bij onze loodgieter. Op deze manier komen wij periodiek cv-ketel onderhoud uitvoeren.

Voordelen van onderhoud

Een cv-ketel moet periodiek onderhouden worden. Vervelend, maar het biedt ook voordelen!

  • Minimale kans op een storing. Een cv-ketel is gevoelig voor storingen. Indien het apparaat een storing heeft, wordt het water niet meer verwarmd. Er stroomt in dat geval geen warm water meer uit de kraan. Ook wordt het water in de verwarmingsinstallatie niet meer opgewarmd. Zo’n storing is nooit geheel uit te sluiten. Iedere ketel kan er namelijk mee te maken krijgen. U verkleint de kans op een storing echter wel door jouw cv-ketel goed te onderhouden.
  • Goed onderhouden ketel gaat langer mee. Cv-ketels gaan tegenwoordig gemiddeld zo’n 12 tot 15 jaar mee. Denk nu niet dat uw ketel het einde van zijn levensduur standaard haalt. Nee, want dat is namelijk niet het geval wanneer u nooit onderhoud uitvoert. Laat u nooit naar uw ketel kijken? Dan bestaat de kans zelfs dat het apparaat de 12 jaar niet eens haalt. Laat dus geregeld onderhoud uitvoeren om te voorkomen dat u uw ketel binnen de kortste keren moet vervangen.
  • Voorkomt gevaar. Bij slecht onderhoud kan een giftig gas vrijkomen: koolmonoxide. Dit gas komt vrij bij onvolledige verbrandingen, die in de CV ketel plaats vinden om het warme water op temperatuur te krijgen en te houden. Hoe meer giftig gas er vrij komt, hoe schadelijker voor de gezondheid. Het probleem van koolmonoxide is dat het geur- en kleurloos is; u kunt het niet zien en u kunt het niet ruiken.

Hoe vaak moet je jouw ketel onderhouden?

Veel inwoners van Nieuwegein vragen zich af hoe vaak zij hun ketel moeten onderhouden. Dit verschilt echter per ketel. Heeft u een nieuwe ketel? Dan volstaat het vaak om hier eens in de twee jaar naar te laten kijken. Wij raden echter een jaarlijkse keuring aan om de kans op problemen te voorkomen. Voer onderhoud aan het apparaat overigens nooit zelf uit, maar laat dit over aan een loodgieter. Door zelf met uw ketel aan de slag te gaan kunt u onherstelbare schade aanrichten. In het ergste geval is de schade zo groot dat u uw cv-ketel moet vervangen.

Storing in ketel verhelpen

Bent u te laat met onderhoud in Nieuwegein? Dan is er mogelijk al een storing ontstaan in uw ketel. Dit wilt u natuurlijk zo snel mogelijk verhelpen. Blijf in dat geval ook weer zelf van uw ketel af. De kans dat u het probleem erger maakt, is namelijk groot. Voor het verhelpen van de storing kunt u ook een beroep op ons doen. Wij voeren namelijk niet alleen cv-ketel onderhoud uit, maar verhelpen ook storingen. Onze loodgieter krijgt uw ketel dus snel weer aan de praat!

Waarom kiest u voor ons?

24 uurs service

Snel en voordelig

De vakman in uw regio!

Allround loodgieter

Neem contact op

Loopt het water niet meer weg door de afvoer? Wij kunnen u direct helpen. EWS Loodgieters is een onderneming waar kwaliteit voorop staat. Met ons gecertificeerd personeel kunnen wij elke klus aan!

Menu
Call Now Button