Lekkage in huis, wat nu?

Ziet u vochtplekken op uw muren of uw plafond? Of ontsnapt er water uit één van uw leidingen? Dan is er sprake van een lekkage. Geen pretje, want dit probleem kan behoorlijk wat schade aanrichten. Daarom is het tijd om direct in actie te komen. Wanneer u niets doet, wordt de lekkage namelijk nooit verholpen. De kosten voor het laten verhelpen van de schade lopen zo alleen maar hoger op. Heeft u nooit eerder te maken gehad met een lekkage in huis? Dan weet u ongetwijfeld ook niet wat u precies moet doen. U leest het hier!

Begin met het opvangen van water

Als gevolg van een lekkage kan er een laagje water in uw woning staan. Dit is natuurlijk geen pretje. Dit water kan namelijk schade aanrichten aan uw vloer en meubilair. Wanneer er spraken is van een lekkage in huis, moet u het water ook zo snel mogelijk afvoeren. Doe dit bijvoorbeeld met handdoeken of schep het water naar buiten. Ziet u het water ergens uitstromen? Plaats dan een emmer, pan of bak onder het lek. Zo vangt u het grootste deel van het water op en beperkt u dus de schade in huis.

Zelf het lek dichten

Om de lekkage in huis te stoppen, moet het lek gedicht worden. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Veel mensen weten namelijk niet hoe zij een lekkage moeten dichten. Toch worden er vaak allerlei manieren geprobeerd. Deze methodes verhelpen een lekkage meestal alleen maar tijdelijk. Het probleem keert hierdoor snel weer terug. Bovendien kan het lek juist alleen maar erger worden wanneer u eraan gaat prutsen. Blijf daarom zelf van het lek af en schakel een loodgieter in om de lekkage in huis te verhelpen.

Laat het lek dichten door een loodgieter

Last van een lekkageWilt u definitief verlost worden van een lekkage in huis? Dan is het inschakelen van een loodgieter dus de beste oplossing. Op deze manier weet u namelijk zeker dat het lek ook daadwerkelijk gedicht wordt. Bij een lekkage kunt u de meeste loodgieters overigens snel bereiken. Veel loodgieters werken tegenwoordig immers met een speciale spoedservice. Bij een lekkage kunt u hen 24 uur per dag, zeven dagen per week, bereiken. Hierdoor kunt u de schade als gevolg van een lekkage in huis aanzienlijk beperken.