Afvoer douche ontstoppen

Lekkage Nieuwegein
Nieuws

Het ontstoppen van het putje in de douche is natuurlijk van niemand het favoriete klusje. Sterker nog; het is een van de vieste klusjes die je kunt hebben. Het is een verzameling van haren en andere viezigheid die je in het putje vindt. Maar hoe kun je dat nu het beste schoonmaken zonder zelf al te vies te worden? Dat kan heel goed met onderstaande tips. We hebben er een aantal op een rijtje gezet om zonder zelf vies te worden het putje weer schoon te krijgen. Zo kun je zelf het doucheputje ontstoppen zonder dat je er vies van wordt.

Is er iets doorgespoeld?

In sommige gevallen is de verstopping niet ontstaan door jarenlange ophoping van haren en zeepresten, maar is de verstopping ontstaan doordat er iets is doorgespoeld wat niet doorgespoeld had moeten worden. In dat geval zul je het object weer uit de afvoer moeten halen. Lukt dat niet, dan loop je de kans dat het object verder de afvoer in schiet en de verstopping alleen nog maar erger wordt. Het moge duidelijk zijn dat dit ongewenst is en de verstopping daar zeker niet mee opgelost wordt. Wanneer het niet lukt om het object zelf te verwijderen, kan de hulp van een ervaren loodgieter worden ingeschakeld. Er zijn ondernemingen die zich hebben gespecialiseerd in het verhelpen van verstoppingen. Zij kunnen een object in een mum van tijd uit de afvoer verwijderen.

Ontstoppingsveer

Wanneer het geen doorgespoeld object betreft maar het echt om haren en andere vuiligheid gaat, kan een ontstoppingsveer uitkomst bieden. Hiermee wordt een veer door de afvoer geduwd, waardoor de verstopping als het ware uit elkaar wordt geduwd. De verstopping schiet dan niet verder de afvoer in, maar wordt klein gemaakt en zal in delen verder de afvoer in spoelen. Uiteindelijk komt het object in het riool waardoor het water weer goed weg zal lopen.

Waarom kiest u voor ons?

24 uurs service

Snel en voordelig

De vakman in uw regio!

Allround loodgieter

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button