Het belang van een goed onderhouden cv-ketel

cv-ketel reparatie
Nieuws

Onderhoud aan een cv-ketel wordt door menig inwoner van Nieuwegein als overbodig beschouwd. Gezien de lange levensduur van het apparaat denken zij dat de ketel zonder problemen blijft werken. Dit is echter een misvatting. Een cv-ketel moet namelijk periodiek onderhouden worden. Voer je niet of nauwelijks onderhoud uit aan het apparaat? Kijk dan niet raar op wanneer je vroeg of laat te maken krijgt met problemen. Om jou hier bewust van te maken, vertellen we je hier waarom het belangrijk is jouw cv-ketel goed te onderhouden.

Minimale kans op een storing


Een cv-ketel is gevoelig voor een storing. Indien het apparaat een storing heeft, wordt het water niet meer verwarmd. Er stroomt in dat geval geen warm water meer uit de kraan. Ook wordt het water in de verwarmingsinstallatie niet meer opgewarmd. Zo’n storing is nooit geheel uit te sluiten. Iedere ketel kan er namelijk mee te maken krijgen. Je verkleint de kans op een storing echter wel door jouw cv-ketel goed te onderhouden.

Goed onderhouden ketel gaat langer mee


Cv-ketels gaan tegenwoordig gemiddeld zo’n 12 tot 15 jaar mee. Denk nu niet dat jouw ketel het einde van zijn levensduur standaard haalt. Nee, want dat is namelijk niet het geval wanneer je nooit onderhoud uitvoert. Laat je nooit naar jouw ketel kijken? Dan bestaat de kans zelfs dat het apparaat de 12 jaar niet eens haalt. Laat dus geregeld onderhoud uitvoeren om te voorkomen dat je jouw ketel binnen de kortste keren moet vervangen.

Hoe vaak moet je jouw ketel onderhouden?


Veel inwoners van Nieuwegein vragen zich af hoe vaak zij hun ketel moeten onderhouden. Dit verschilt echter per ketel. Heb je een nieuwe ketel? Dan volstaat het vaak om hier eens in de twee jaar naar te laten kijken. Wij raden echter een jaarlijkse keuring aan om de kans op problemen te voorkomen. Voer onderhoud aan het apparaat overigens nooit zelf uit, maar laat dit over aan een loodgieter. Door zelf met jouw ketel aan de slag te gaan kun je onherstelbare schade aanrichten. In het ergste geval is de schade zo groot dat je jouw cv-ketel moet vervangen.

Waarom kiest u voor ons?

24 uurs service

Snel en voordelig

De vakman in uw regio!

Allround loodgieter

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button