Duurzaam verwarmen? Kies voor een HR-ketel!

sanitair aanleggen
Nieuws

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Niet alleen verschijnen er steeds meer zonnepanelen, maar ook kiezen mensen voor een andere cv-ketel. Heeft u uw ketel de laatste jaren niet vervangen? Dan is deze waarschijnlijk niet bepaald duurzaam te noemen. Het duurzaam verwarmen van een woning wordt echter steeds belangrijker. Wilt u uw woning ook op duurzame wijze verwarmen? Kies van voor een HR-ketel. In onderstaande tekst vertellen wij u precies wat dit voor een ketel is en wat hem duurzaam maakt.

Verschil met cv-ketel

Heeft u momenteel nog een gewone cv-ketel aan de muur hangen? Dan verbruikt u veel meer gas dan bij een HR-ketel. Hoe dit komt? Doordat de warmte uit de waterdamp die vrijkomt bij de verbranding van gas verdwijnt in een verouderde ketel. Bij een HR-ketel is dit niet het geval. Bij een hoogrendementsketel, zoals een HR-ketel voluit heet, wordt de warmte uit deze waterdamp juist benut. Een HR-ketel gebruikt deze warmte voor het opwarmen van zowel water als lucht. Doordat de warmte hergebruikt wordt, hoeft de ketel zelf minder te werken. Dit betekent automatisch ook dat er minder energie verbruikt wordt door een HR-ketel.

Goed voor het milieu en voor uw eigen portemonnee

Doordat een HR-ketel de warmte uit waterdamp hergebruikt, hoeft uw ketel minder hard te werken. Nu bent u ongetwijfeld benieuwd wat dit op jaarbasis aan energie scheelt. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat een HR-ketel jaarlijks ongeveer een kwart minder energie verbruikt dan een cv-ketel. Dit verschil is overigens alleen van toepassing op cv-ketels van de eerste generatie. Bij ketels die al wat nieuwer zijn, ligt dit enigszins lager. Maar ook dan bespaart u nog fors energie. Een HR-ketel is dus goed voor het milieu, maar draagt daarnaast ook bij aan uw portemonnee. Minder energie verbruiken betekent natuurlijk ook een minder hoge energierekening. We kunnen dus wel stellen dat het hier een win-winsituatie betreft.

 

Cv-ketel vervangen door HR-ketel

Wilt u een steentje bijdragen aan het milieu en daarnaast ook nog eens geld besparen? Vervang uw cv-ketel in dat geval door een duurzame HR-ketel. Het vervangen van een ketel kost echter behoorlijk wat geld, zeker wanneer u dit laat doen door een professional. Toch raden wij u niet aan deze klus zelf uit te voeren. Een HR-ketel moet namelijk juist geplaatst worden om goed te functioneren. Ook moet uw oude ketel zorgvuldig verwijderd worden. Schakel daarom altijd een professionele loodgieter in wanneer u uw cv-ketel wilt vervangen door een HR-ketel.

Waarom kiest u voor ons?

24 uurs service

Snel en voordelig

De vakman in uw regio!

Allround loodgieter

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button