Vervang je cv-ketel in de zomer

cv-ketel reparatie
Nieuws

house heating boilerIn de zomer staat je cv-ketel waarschijnlijk uit. Het is warm, de zon doet haar werk en je denkt al helemaal niet aan de wintermaanden die over een tijdje weer gaan komen. Toch is het verstandig om juist in de zomer je cv-ketel te laten vervangen. De meeste ketels die aan vervanging toe zijn gaan namelijk juist kapot op het moment dat ze het hardst nodig zijn: in de winter.

Welke cv-ketel kiezen

Er zijn momenteel drie soorten ketels beschikbaar. De ouderwetse verwarmingsketel wordt in Nederland niet meer verkocht, omdat die niet duurzaam is en inmiddels achterhaald. Als je budget laag is, kun je het beste voor de goedkope vr-ketel kiezen. Dit tegenover de Hre-ketel, waar je duizenden euro’s meer voor betaald, maar die je daarentegen wel een rendement van meer dan 100 procent biedt. Tussen deze twee zit dan nog de hr-ketel. Deze kost een paar honderd euro meer dan de Hre-ketel.

Terugverdienen binnen zeven jaar

Hoewel het veel geld kost om een nieuwe cv-ketel aan te schaffen, kun je er van uitgaan dat je dit bedrag binnen een jaar of zeven hebt terugverdiend. Dit hangt natuurlijk wel af van de efficiëntie van je ketel. Daarnaast stijgt de waarde van je huis ook als je een goede cv-ketel laat installeren. Dit zorgt er ook voor dat het een waardevolle investering is. Hou er ook rekening mee dat je voor het installeren van je cv-ketel een paar honderd euro kwijt bent. Al met al is het dus wel een behoorlijke uitgave. Onze loodgieter adviseert u hier graag in.

Waarom kiest u voor ons?

24 uurs service

Snel en voordelig

De vakman in uw regio!

Allround loodgieter

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button